Włosi zdają sobie sprawę z tego, w jaki sposób jeść. Być może wobec tego, że używane przez nich składniki są ożywcze, aromatyczne oraz odpowiednie dla każdego. Stereotypowa kuchnia włoska śpieszy śródziemnomorskim wzorem pożywienia – skupia się na prostych, naturalnych, składnikach, co czyni ją jedną z najzdrowszych kuchni na świecie. Badania podkreślają, że korzyści płynące ze wzoru diety śródziemnomorskiej są w stanie obejmować reformę utraty wagi, lepszą kontrolę poziomu cukru we krwi oraz obniżenie ryzyka depresji. Włoskie jedzenie jest także smakowite i świadczy wypełnianie spiżarni potrawami, które nie jedynie smakują niesamowicie, jakkolwiek także są całe napakowane atrybutami pobudzającymi zdrowie.
włoskie jedzenie Kraków
Spójrz na kilka poniższych czynników, jakie stanowią istotę kuchni włoskiej, napełnij kieliszek wina oraz gotuj!
Olej z oliwek
Jest to niemalże niezbędne wykończenie każdej włoskiej potrawy. Każde 2 łyżeczki oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia, które spożywa się w czasie przeprowadzania diety w stylu śródziemnomorskim, ryzyko wystąpienia choroby sercowo-naczyniowej pomniejsza się o 10 procent. Oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia jest suta w mononienasycone kwasy tłuszczowe, jak też witaminę E oraz inne zdrowe związki, które zmniejszają stan zapalny.
Italian Cuisine in Krakow
Pomidory z puszki
Orzeźwiające pomidory są świetne, lecz te z puszki mogą sprawić, że posiłek będzie przygotowany migiem – co jest niezwykle ważne. Pomidory pomagają chronić nas przed poniektórymi nowotworami, schorzeniami serca i osteoporozą i są w stanie działać jako silne przeciwzapalne związki.
Czosnek
Czosnek ma na swoim koncie długą historię zagospodarowania z racji posiadanych atrybutów leczniczych. Po pierwsze, mieści związek o nazwie allicyna, który przyczynia się do odprężenia naczyń krwionośnych (to właśnie dzięki czemu krew może płynąć bez ograniczeń), sprawia powstawanie naczyń krwionośnych oraz hamuje kurczeniu się płytek krwi. Związki czosnku mieszczą ze sobą jeszcze więcej korzyści: są w stanie zastopować wzrost komórek nowotworowych w celu ochrony przed rakiem oraz obniżyć poziom glukozy we krwi w celu słabnięcia ryzyka cukrzycy.